EXPOSICIONS - COL·LECCIONISME - CONFERÈNCIES - CORAL - TALLERS I CURSOS - AVISOS - HEMEROTECA
 
 
 
Vols fer-te soci ?
 
Grup Rauxa


CULTURACD - A Masnou Xabec

Vocal: Joan M. Muray i Rubió

La Vocalia de Cultura porta a terme un ampli ventall d'activitats, tantes com grups la integren; i té al capdavant de cadascuna d'elles persones que en són responsables, sense les quals no seria possible portar a terme tota la variada tasca que fa.

Aquests grups o àrees són:


SALA D'EXPOSICIONS

 

Aquest vessant de l'entitat porta ja un llarg període de temps al servei de l'art i la cultura. Es va inaugurar pel febrer del 1989 amb un esplèndida mostra d'art del gran pintor local Eduard Domènech Farré. I al llarg d'aquests anys, n'hem tingut un variat i ric ventall, entre les quals destaquen les d'artistes reconeguts, com Ramon Calsina o Joan Comellas, entre d'altres.

 

Se'n fan de mensuals i també de diferent duració. Les primeres són les comercials, i les altres, les mostres de tema divers, com poden ser les de caire històric, commemoratives o d'artesania.

Programa anual d'exposicions:

Amb el suport de l'Ajuntament del Masnou

ACTES DIVERSOS

 

CONFERÈNCIES. Se'n fan de temes d'actualitat, històrics i diversos, sovint amb aportacions de personalitats de prestigi, com han estat els senyors Josep M. Ainaud de Lasarte, Albert Manent, Antoni M. Badia i Margarit, Till Steggman, Jacint Ros i Hombravella, Francesc Vicens, Alfons López Tena, etc.

 

PROJECCIONS. Poden ser reportatges de viatges, històrics, films, etc.

 

PRESENTACIONS DE LLIBRES
Se n'han fet de caire divers, tot i que molts d'ells han estat els que l'entitat ha aixoplugat, com els d'història local, sorgits de la secció "Històries de la Vila" del nostre butlletí (i altres).


CONCERTS MUSICALS

En fem de divers estil i força variats, però entre ells en destacaríem, pel prestigi de llurs intèrprets, els realitzats per la mezzosoprano Anna Ricci, la concertista de clavicèmbal Ma. Lluïsa Cortada o el dels alumnes de la també cantant d'òpera, Montserrat Aparici.


 

BUTLLETÍ

 

Es publica mensualment i conté una gran diversitat d'articles informatius i d'opinió, no sols de la vida de l'entitat, sinó també d'actualitat en l'àmbit municipal, nacional o estatal, així com unes seccions mensuals de recerca històrica local, com són les "Històries de la Vila" i "La nostra marina", espais d'entreteniment, crítiques de teatre, llibres, art i música, cròniques, Bústia Oberta amb les opinions dels lectors,etc.

El butlletí té una tirada de 3.500 exemplars, una part dels quals és tramesa als socis de l'entitat i la resta és repartida gratuïtament a través dels comerços locals. Aquest butlletí, que va iniciar la publicació pel mes de gener del 1987, el mes de desembre de 2019 ha arribat al número 380.

Distribució als socis i lectors:

Amb el suport de l'Ajuntament del Masnou

CORAL XABEC

Aquesta agrupació coral de veus mixtes aplega actualment una trentena de cantaires i pertany a la Federació d'Entitats Corals de Catalunya.
El seu breu, però dens, historial s'inicia el gener del 1995 i, d'ençà d'aleshores, sempre de la mà de la directora Montserrat Llagostera i Torrent -professora de música, ha realitzat més d'una setantena de concerts per diferents punts de Catalunya i diverses actuacions en esdeveniments de la vila i de fora.

D'ençà de mitjans del 2020, s'ha fet càrrec de la direcció de la Coral, Jordi Lalanza i García.A part dels tradicionals concerts de Festa Major i Nadal al Masnou i de les participacions en les celebracions litúrgiques del Diumenge de Rams i de la Missa del Gall a la parròquia masnovina de Sant Pere, la Coral Xabec ha pres part a les XXXI Jornades Internacionals de Cant Coral de Barcelona (1996), a la I Roda Coral del Maresme (1998), al Festival de Cant Coral del Maresme (2003) i ha actuat a Alella, Barcelona (Petit Palau del Palau de la Música Catalana), Breda, Cabrera de Mar, Campelles, Camprodon, Canet de Mar, Cànoves, Dosrius, El Soleràs, Mataró, Montgat, Monestir de Montserrat, Pineda de Mar, Ripoll, Sabadell, Sant Vicenç de Montalt, Santa Eugènia del Congost, Teià, Tordera, Vic, Vidrà, Vilanova i la Geltrú, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El maig del 2001 enregistrà el disc compacte “A Masnou” amb una vintena de peces clàssiques i populars i l'any 2005 el disc compacte "Fum, fum, fum" Cantem Nadales.

 

La Coral Xabec, malgrat ser una entitat coral molt jove, compta ja amb un repertori de més d'un centenar de peces corals, des de cànons fins a polifonies clàssiques de Palestrina, Vivaldi, Bach, Händel, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Brahms, Mendelssohn, Lotti, Stravinsky, Pau Casals, Millet..., passant per madrigals del s.XV, cants populars del s.XVI, cançons populars catalanes i masnovines, sardanes, música religiosa i folklore de diversos països i èpoques.