EXPOSICIONS - COL·LECCIONISME - CONFERÈNCIES - CORAL - TALLERS I CURSOS - AVISOS - HEMEROTECA
 
 
 
Vols fer-te soci ?
 
Grup Rauxa


GRUP RAUXA - Altres informacions


COM ES VA CREAR EL GRUP RAUXA

 

En sí el grup Rauxa va néixer, sense que en aquell moment ningú en fos conscient, durant la festa de Sant Jordi de 2009, que es va celebrar en l’Esplai d’Avis de Can Malet.

 

La Cristina Gomila em va trucar per telèfon per si volia participar en la recitada de poesies i narrativa, a la festa que organitzava l’Esplai d’Avis de Can Malet. Per descomptat vaig dir que sí, que m’agradaria participar. Vaig buscar de tot el que tenia guardat a l’ordinador, d’escrits que m’havien agradat i que havia traduït al català o d’alguns que ja estaven traduïts i que valia la pena conservar. En vaig triar dos, el SI d’en Kipling i ESTIMAT FILL, una adaptació que vaig fer d’un correu electrònic rebut feia temps.

 

El dia abans vam fer una assaig de tots el que sortíem i que érem la Cristina Gomila, la Cristina Sagré, la Clàudia P. Sagré, la Gemma Montoya, en Joan Casals i jo. Tots ens coneixíem i el que volíem era passar-nos-ho bé. El dia de Sant Jordi assentat a la taula esperant el meu torn, estava molt nerviós, feia molts anys que no pujava a dalt d’un escenari, sincerament estava tremolant, inclús vaig pensar que cauria davant el micròfon. Però com sol passar en aquests cassos, una vegada dius la primera frase et van passant els nervis, perquè vas comprovant que totes les persones que estan allà, estan en silenci escoltant el que vas dient i com que ho tenia bastant preparat, m’ho vaig passar molt bé llegint el que tenia preparat. Em va agradar, vaig tornar a sentir el cuquet de la interpretació, el cuquet dels escenaris, em vaig sentir que la meva creativitat a dalt de l’escenari tornava a sortir de mi d’una forma natural, imprescindible sortir més vegades, tornar a sentir aquell esperit que tens a dintre teu i que l’has de treure a fora.

 

Una vegada finalitzat vaig proposar a tots el que vam sortir, que allò s’hauria de tornar a repetir més vegades, que no fos solament una vegada a l’any, que valia la pena oferir a la gent noves actuacions i no solament nosaltres, sinó que també poguessin sortir altres companys que estiguessin interessats en aquestes actuacions. Tots ho van entendre, tots van dir que estaria molt bé, però ningú va donar el primer pas.

 

Al cap d’uns dies, en Joan Casals em va venir a veure proposant-me poder fer aquest tipus d’actuacions a Gent del Masnou, l’associació que el n’és el President. Em va semblar molt bé, i li vaig dir que podia comptar amb mi, i vam quedar que marcaria un dia per reunir-nos i poder concretar el que podríem fer. I així va ser, el dia 4 de juliol de 2009, vam tenir una primera reunió a la sala de Gent del Masnou, i ell mateix va proposar crea un grup que pogués representar, periòdicament, actuacions on hi tingués cabuda la poesia, la narrativa, la música, el teatre, etc. I que aquest grup podria estar inclòs en les activitats que portava a terme Gent del Masnou. Va ser un primer pas. En aquesta reunió vam ser unes vuit persones, totes elles amigues d’haver fet teatre, normalment en aquestes reunions sempre som els mateixos. Bé va ser un primer plantejament, vam quedar que pel proper mes de setembre ens tornaríem a reunir per concretar millor el que podríem fer.

 

Durant el mes d’agost vaig començar a pensar amb aquest grup com hauria de ser bàsicament, les finalitats que hauria de tenir, on podria actuar, etc. Tot el que vaig pensar ho vaig recollir en un escrit com unes normes de funcionament i les vaig enviar per correu electrònic al President del Gent del Masnou, en Joan Casals, per tal de que se les mirés per si li semblaven bé.

 

La següent reunió va tenir lloc el dia 23 de setembre del mateix any, a la sala de reunions de Gent del Masnou. Aquest va ser el dia que es va constituir, definitivament, el grup escènic RAUXA. Érem en Joan Casals, Jordi Humet, Esteve Pujol, Amparo Vàzquez, Sílvia Font, Cristina Gomila, Aina Ripol, Josep Vendrell, Josep Ma Cid i Francesc Fàbregas, tots en ganes d’organitzar aquest grup escènic i participar en les seves actuacions. Es van llegir les normes que havia redactat, a tothom els hi van semblar bé, es van aprovar, i em van nomenar responsable i organitzador del grup. També es va triar el nom que hauria de tenir el grup, dels aproximadament quinze noms que portava, tothom va estar d’acord a que fos el nom de RAUXA.

 

Francesc Fàbregas

 

 _________________________________________

  

Les normes de funcionament aprovades, son les següents:

 

NORMES DE FUNCIONAMENT

 

Grup Cultural Rauxa

 

Vocalia de Cultura de Gent del Masnou

 

 

Aquest grup es forma per fomentar, promoure, col·laborar i participar en l’àmbit cultural del Masnou. Les activitats artístiques i literàries que es puguin organitzar, estaran d’acord amb els estatuts de Gent del Masnou. El grup podrà participar en activitats que organitzin altres entitats.

 

Dins l’organització de gent del Masnou, el grup estarà inscrit a la vocalia de Cultura de Gent del Masnou. Hi haurà d’haver un vincle amb la vocalia per tal de coordinar la bona marxa del grup, per això, s’escollirà dintre del grup la persona que hagi de coordinar el grup amb la vocalia de Cultura.

 

Aquesta persona serà qui es responsabilitzi d’organitzar i preparar qualsevol audició o actuació que el grup vulgui representar. També tindrà cura del bon funcionament del grup. Podrà, si ho desitja, organitzar un equip de treball que conjuntament proveeixi del que sigui necessari.

 

Dins del grup es podrà desenvolupar qualsevol manifestació artística, audicions de poesia i narrativa, de música, cant, teatre i/o qualsevol altre expressió cultural.

 

El grup estarà obert a qualsevol que pugui aportar alguna col·laboració, ja sigui artística o tècnica. Malgrat tot es requerirà uns mínims de preparació per poder desenvolupar l’activitat que desitgi.

 

Normalment les audicions culturals es faran als locals de Gent del Masnou. Malgrat això, si es creu convenient, es podran portar a terme a altres llocs de més cabuda. També es podran fer audicions a altres entitats de la vila i de poblacions veïnes. El grup podrà participar on cregui convenient dintre les normatives generals d’actuació de Gent del Masnou.

 

Francesc Fàbregas

 

El Masnou, 23 de setembre de 2009.