EXPOSICIONS - COL·LECCIONISME - CONFERÈNCIES - CORAL - TALLERS I CURSOS - AVISOS - HEMEROTECA
 
 
 
Vols fer-te soci ?
 
Grup Rauxa


GRUP RAUXA - Altres informacions

BUSCAR OBRES DE TEATRE ADEQUADES A UN GRUP DE TEATRE AMATEUR.- 

 

Cada obra que esculls és una nova aventura, un nou repte a portar a terme, una nova il·lusió que has de contagiar a tots els que formen el grup d’aficionats, perquè se la facin seva i contribueixin a l’èxit amb el seu esforç personal.

 

No és fàcil triar obres a representar en el Masnou. El nostre públic vol passar-s’ho be, riure, no vol gaires complicacions perquè la vida mateixa ja les té. He dit el que vol el nostre públic, però en sembla que és el que volem tots, passa una bona estona. S’ha de llegir molt per trobar les obres adequades, no m’ha estat mai fàcil. A vegades he encertat més en unes que en altres, però estic content i orgullós de totes les obres teatrals que he triat i hem representat durant la meva etapa com a director de teatre amateur en el Masnou.

 

De quan en quant vaig a la llibreria Milà de Barcelona, a veure que hi ha de novetats. El que passa és que les obres que busques que, normalment, són actuals i per tant són les que t’interessen o s’han esgotat o simplement es que no s’han editat encara, com per exemple “No et vesteixis per sopar” (any 2002), no estava editada, la vaig aconseguir a través de l’empresa que va fer la traducció de l’italià i la que la va estrenar a Barcelona.

 

“El Florido Pencil” (any 2000), tampoc estava editada. Al no trobar-la, vaig connectar amb l’escola de teatre de Diputació de Barcelona, com que no la tenien li van demanar al senyor Graells, que es el que va fer la traducció al català, i mitjançant fotocòpies la vaig poder aconseguir.

 

Això pels grups de teatre d’aficionats és complicat no poder trobar l’obra que voldries representar, però com que normalment són obres que es representen a Barcelona, a vegades encara no estan editades.

 

Les fonts per poder trobar obres de teatre no editades, és a la biblioteca de l’Institut de Teatre de la Diputació de Barcelona, mitjançant fotocòpies dels seus originals, o també a través de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, que també tenen un fons d’obres de teatre que han anat aportant diferents grups associats.

 

Francesc Fàbregas (Any 2011)